Menu

The Blogging of McCann 855

crawfordcrawford6's blog

Basis 1962

Voor de rest heeft de Nova in sommige opzichten toch niet echt geleefd. Ik denk dat het er allemaal op neerkwam dat Chevy er geen echte plaats meer voor had in hun gamma. Ze probeerden een manier te vinden om hem te laten werken in een veranderende markt met nieuwe noden en verwachtingen, maar dat zou nooit kunnen werken. Mensen die een Nova wilden omwille van wat die naam vertegenwoordigde, zouden nooit iets kopen dat de essentie mist van wat ze zoeken.
1988 modelDe Chevrolet Nova van 1988 voegde een sportief model toe aan zijn line-up van subcompacte auto's met voorwielaandrijving. Deze nieuwe 1988 Chevrolet Nova Twin-Cam kreeg zijn naam van een dubbel-kop nokkenas model van de door Toyota gebouwde 1.6-liter vier-cilinder. De Nova's bleven hun basisontwerp delen met de Corolla, en deze motor was eerder gebruikt in de Toyota FX-16, een prestatieversie van de Corolla. De dubbele nokkenas leverde honderdtien pk, 36 meer dan zijn broer met enkele nokkenas. Een vijfversnellingsbak was gebruikelijk, net als in de gewone Nova's, maar de Twin-Cam bood een gecomputeriseerde vierversnellingsbak als mogelijkheid tegenover de drieversnellingsbak die op andere modellen werd aangeboden.
Elke Chevrolet Nova uit 1973 kreeg deurbalken met zijbescherming en extra geluidsisolatie, naast doorstroomventilatietechnieken. Er kon een zonnedak worden ingebouwd en er waren neerklapbare achterzetels. 1987 modelDe Chevrolet Nova van 1987 kreeg slechts kleine aanpassingen na zijn introductie twee jaar eerder als bijna-tweeling van de voorwielaangedreven Toyota Corolla. Een defogger voor de achterruit werd aan de standaarduitrusting toegevoegd, terwijl de visuele wijzigingen beperkt bleven tot lichtere zilverkleurige accenten op de verticale grillestaven en een wijziging van de lenskleuren van de knipperlichten van amberkleurig naar helder/wit vooraan en rood achteraan. CL-modellen kregen ook paarse reflexpanelen die de achterlichten naar de kofferbak/achterklep leidden, bumpers in carrosseriekleur en nieuwe aluminium wielen. nationale festivals in belgië bezembalwedstrijd De Chevrolet Nova van 1987 werd voortgezet in twee carrosserietypen, een vierdeurs sedan en een vijfdeurs hatchback.
De kuipstoelen waren bekleed met getextureerd vinyl en op het dashboard zaten meters voor de ampèremeter, oliedruk en temperatuur. Een uitgebreide motor line-up gaf klanten zes energie keuzes van de zes-cilinder of V-8 motoren; de vier-cilinder was alleen beschikbaar in de honderd. Maar voor Chevy II liefhebbers wordt 1965 het best herinnerd als het jaar waarin de Chevy II een muscle car werd. Een 327 cu in (5.4 l) V8 was beschikbaar met tot 300 pk, waardoor de efficiëntie van de Nova SS plots praktisch op gelijke hoogte kwam met die van de GTO, 4-4-2, en 271 pk Mustang 289 - althans wat de acceleratie op rechte stukken betreft. Midyear bracht ook een sterkere 283 met dubbele uitlaten en 220 pk.
Er was iets met de Nova dat hem onderscheidde; misschien was het het ontwerp, de algemene vorm en het type dat totaal verschilde van wat er anders was. Het uiterlijk en de aanwezigheid van de Chevy Nova maakten indruk - dat blijkt wel uit het feit dat hij generaties lang in de media en de popcultuur is blijven hangen als uitdrukking van de Amerikaanse autokracht. 1 mei - The Rolling Stones kondigen hun komende Noord-Amerikaanse tournee aan door Brown Sugar op te voeren vanaf een dieplader op Fifth Avenue in New York City. 5 januari - The Wiz, een nieuw musicalmodel van het basisverhaal van de Tovenaar van Oz, wordt opgevoerd in het Majestic Theater op Broadway in New York City.
Tot de optionele V8-motoren behoorden twee varianten van de big-block 396 cu in (6,5 L) met een vermogen van 350 pk (350 PS; 260 kW); en 375 pk (380 PS; 280 kW) bij 5600 tpm en een koppel van 415 lb⋅ft (563 N⋅m) bij 3600 tpm, die werden verkocht voor US$348. Beide motoren werden geleverd met een alternatief van transmissies waaronder de M

Go Back

Comment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.